Karasie smazone

Karasie smażone . Karasie umyć, oskrobać łuski, sprawie, odciąć głowę i płetwy. Umyć dokładnie, obsypać obraną, drobno posiekaną cebulą, oprószyć mąką. Usmażyć rybki w całości, rumieniąc równomiernie z obu stron, osolić. Wstawić na kilkanaście minut do piekarnika. Podawać z duszonymi ziemniakami i chrzanem z cytryną. Karp po malajsku Karpia umyć, oczyścić z łusek. Rozciąć wzdłuż, usunąć wnętrzności, odciąć głowę, ogon i płetwy. Ponownie umyć, podzielić na porcje. Czosnek obrać, posiekać i starannie rozetrzeć z łyżeczką soli i 1/3 łyżeczki mielonego pieprzu. Jajo roztrzepać i wymieszać z przygotowanymi przyprawami. Maczać w nim porcje ryby, smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Przełożyć usmażoną rybę do rondla, przykryć i wstawić na kilka minut do nagrzanego piekarnika lub postawić na małym ogniu. Przed podaniem skropić lekko sokiem z cytryny i polać topionym masłem. Podawać z ryżem na sypko i z zi eloną sałatą lub inną surówką. [więcej w: pokaz barmański, agencje hostess, producent swetrów ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

 

Powiązane tematy z artykułem: agencje hostess pokaz barmański producent swetrów