Karmazyn lub dorada w galarecie

Karmazyn lub dorada w galarecie . Filety lekko skropić octem, a po 15 min. dokładnie umyć w zimnej wodzie. Warzywa umyć, obrać, opłukać, po czym pokrajać w ćwiartki. Cebulę obrać i lekko zrumienić na blasze lub nad płomieniem gazowym. Warzywa włożyć do rondla, zalać zimną wodą, dodać przyprawy i sól, ugotować do miękkości na silnym ogniu pod przykryciem. Następnie włożyć rybę, a po zagotowaniu zmniejszyć ogień i gotować powoli przez 15 do 20 min. Ugotowaną rybę ostrożnie wyjąć z wywaru, po przestygnięciu podzielić na porcje. Żelatynę wsypać do kubeczka, zalać 3 łyżkami zimnej wody i postawić na parze na kilka minut, następnie dolać kilka łyżek gotującej się wody, wymieszać i ponownie postawić na parze. Wywar odcedzić przez sito, wlać ocet, białko i rozpuszczoną żelatynę. Postawić na małym ogniu i powoli zagotować, następnie lekko ostudzić. Przygotować gęste sito, nałożyć na nie kawałek czystego gęstego płótna l ub kilkakrotnie złożoną gazę, przecedzić galaretę i odstawić do ostudzenia. Porcje ryby układać na półmisku lub w salaterce, udekorować marchewką, plasterkami cytryny i nacią pietruszki, a następnie zalać stygnącą galaretą. Odstawić w chłodne miejsce do całkowitego zastygnięcia. Podawać z ostrymi sosami – chrzanowym, musztardowym lub ketchup. [więcej w: hologramy els, bortezomib, kabiny toaletowe ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

 

Powiązane tematy z artykułem: bortezomib hologramy els kabiny toaletowe