Karp po wegiersku II

Karp po węgiersku II . Oczyszczonego jak wyżej karpia podzielić na porcje i oprószyć solą. Warzywa umyć, oczyścić, opłukać i pokrajać w talarki. Cebulę obrać, opłukać i pokrajać w cienkie plastry. W rondlu stopić masło, wrzucić warzywa i cebulę, lekko podsmażyć, po czym dolać kilka łyżek wody. Chwilę poddusić na małym ogniu, włożyć porcje ryby, dodać sól, szczyptę cukru i wlać wino. 1 kg ryby, 50 dag świeżych grzybów (pieczarek), duża cebula. 1/3 szkl. śmietany, 2 łyżki mąki, sól, pieprz, pół pęczka naci pietruszki, tłuszcz do smażenia 1 kg ryby, jajo, 3 łyżki mąki, łyżka masła, pół szklanki śmietany, łyżeczka koncentratu pomidorowego, sproszkowana papryka, sól, cytryna, tłuszcz do smażenia, pół pęczka kopru. Dusić potrawę na wolnym ogniu pod przykryciem do miękkości. Ewentualnie doprawić solą i pieprzem do smaku potrawa powinna być bardzo ostra. Podawać z przyrumienionymi grzankami z białego chleba i zielon sałatą lub surówką z kapusty. [przypisy: przepisy kulinarne, restauracja zamość, hurtownia torebek ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)