Karp z grzybami

Karp z grzybami . Karpia umyć, oczyścić z łusek, przekrajać wzdłuż, usunąć wnętrzności, odciąć płetwy, ogon i głowę, powtórnie dokładnie umyć. Podzielić na dzwonka, posolić, oprószyć łyżką mąki. U smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Do smażenia użyć połowę tłuszczu. Grzyby dokładnie umyć, oczyścić, osączyć i pokrajać w paseczki. W rondlu rozgrzać resztę tłuszczu, wrzucić pokrajane grzyby i posiekaną drobno cebulę, skropić lekko wodą i dusić pod przykryciem na małym ogniu. Gdy zmiękną, dolać jeszcze 2-3 łyżki wody, dodać usmażoną rybę i nadal dusić. Pod koniec podprawić śmietaną wymieszaną z mąką oraz solą i pieprzem do smaku. Podawać z ziemniakami z wody lub z ryżem ugotowanym na sypko i zieloną sałatą, mizerią lub sałatką z pomidorów. [więcej w: producent swetrów, restauracja zamość, restauracja polska warszawa ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)