Leszcz saute

Leszcz saute . Leszcza umyć, oczyścić z łusek. Rozciąć wzdłuż i usunąć wnętrzności. Odciąć głowę, płetwy i ogon, umyć, skrajać filety, podzielić je na porcje, posolić i natrzeć cukrem. Następnie oprószyć mąką i szybko zrumienić na patelni z rozgrzanym tłuszczem, pod koniec smażenia dodać masło. Rybę ułożyć na półmisku, ozdobić cząstkami cytryny, jajami ugotowanymi na twardo i zielonymi listkami pietruszki lub sałaty. Podawać z ziemniakami puree lub z wody i zieloną sałatą. Lin z groszkiem Lina umyć, sparzyć wrzącą wodą, oskrobać z łusek, sprawić, odciąć głowę i płetwy, umyć dokładnie, pokrajać na dzwonka grubości ok. 1,5 cm. Groszek odcedzić z zalewy, poddusić z masłem, przyprawić solą i cukrem do smaku. Dzwonka ryby usmażyć na patelni z rozgrzaną oliwą, osolić. Wyłożyć groszek na półmisek, na nim ułożyć rybę. Wstawić do piekarnika, aby doszła. Przed podaniem obłożyć rybę ziemniakami puree, na każ dym kawałku położyć porcję świeżego masła, posypać posiekaną nacią pietruszki. Podawać z surówkami. [przypisy: baranina z ryżem po bałkańsku, mięso z udka kurczaka bez kości przepisy, baranina mafia ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

 

Powiązane tematy z artykułem: baranina mafia baranina z ryżem po bałkańsku mięso z udka kurczaka bez kości przepisy