Lin z cebula

Lin z cebulą . Lina zanurzyć na chwilę we wrzącej wodzie, a następnie oczyścić z łusek. Rozciąć wzdłuż, usunąć wnętrzności. Odciąć głowę, płetwy i ogon, ponownie dokładnie umyć. Skrajać filety, podzielić na porcje (ości i głowę wykorzystać na wywar do zupy lub sosu), oprószyć mąką. Rozgrzać na patelni tłuszcz i porcje lina szybko zrumienić z obu stron. Osolić. Przełożyć do rondla, a na pozostałym tłuszczu usmażyć na złoty kolor cebulę pokrajaną w plastry. Podawać rybę na półmisku lub talerzach, kładąc na wierzch usmażoną cebulę. Podawać z ziemniakami i surówką z czerwonej lub białej kapusty. Pstrąg smażony Umyte i oczyszczone pstrągi opłukać, następnie lekko skropić sokiem z cytryny. Po kilku minutach oprószyć solą i pieprzem, otoczyć w mące. Na patelni stopić masło i szybko zrumienić pstrągi z obu stron na złoty kolor. Przykryć patelnię i wstawić na kilka minut do gorącego piekarnika. Podawać z ziemnia kami z wody i zieloną sałatą. Ozdobić plasterkami cytryny. [przypisy: benfotiamina, styropian spadkowy, hologramy els ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

 

Powiązane tematy z artykułem: benfotiamina hologramy els styropian spadkowy