Kotlety mielone – tradycyjne polskie danie

Kotlety mielone to jedno z najbardziej popularnych dań kuchni polskiej. Może dziwić fakt, że w jednym domu smakują one wyśmienicie, a u innej gospodyni są suche, twarde i nasączone tłuszczem. Wbrew pozorom nie jest łatwo zrobić to danie z mięsa mielonego. Liczy się odpowiednie dobranie składników oraz smażenie, w taki sposób by mięso nie stało się tłuste. Gospodyni, która działając w dobrej wierze, wybierze mięso z szynki, będzie mogła ugotować jedynie suche i niesmaczne...

Ograniczenie ilosci plynów bywa zwykle zalecane przez lekarzy chorym cierpiacym na dolegliwosci ukladu krazenia, a zwlaszcza w chorobie nadcisnieniowej i miazdzycy

Ograniczenie ilości płynów bywa zwykle zalecane przez lekarzy chorym cierpiącym na dolegliwości układu krążenia, a zwłaszcza w chorobie nadciśnieniowej i miażdżycy. W tych przypadkach najczęściej dzienna ilość podawanych płynów nie może przekroczyć L 1. Zmniejszenie ilości płynów poniżej 1 l nie jest pożądane, gdyż mogłoby pociągnąć za sobą upośledzenie pracy nerek, zaparcie, pragnienie i osłabienie. Ograniczenie dowozu płynów stosuje się również w dietach o...

Karasie smazone

Karasie smażone . Karasie umyć, oskrobać łuski, sprawie, odciąć głowę i płetwy. Umyć dokładnie, obsypać obraną, drobno posiekaną cebulą, oprószyć mąką. Usmażyć rybki w całości, rumieniąc równomiernie z obu stron, osolić. Wstawić na kilkanaście minut do piekarnika. Podawać z duszonymi ziemniakami i chrzanem z cytryną. Karp po malajsku Karpia umyć, oczyścić z łusek. Rozciąć wzdłuż, usunąć wnętrzności, odciąć głowę, ogon i płetwy. Ponownie um...

Znaczenie wytwarzania lipoprotein o małej gęstości w przepisach dotyczących poziomu cholesterolu w osoczu u ludzi.

Pstrąg z wody po wiedeńsku . Oczyszczone i umyte pstrągi skropić sokiem z cytryny. Do wody gotującej się z dodatkiem cebuli i przypraw włożyć pstrągi i gotować bardzo wolno przez 15- minut. Wyjąć ostrożnie ryby na półmisek, posypać posiekaną nacią pietruszki, skropić sokiem z cytryny, polać stopionym masłem. Podawać z ziemniakami z wody i zieloną sałatą doprawioną oliwą, solą, cukrem i sokiem z cytryny. Pstrąg w sosie z białego wina Pstrągi umyć, oprawi...

Najnowsze zdjęcia w galerii polskiemieso:

248#ryba atlantycka , #mięso na bryzol , #mięso z kozy , #pemmikan , #mięso w słoikach na wyjazd , #baranina cena za kg , #mieso w sloikach pieczone , #objaw erba , #mięso ze strusia , #nietypowy obiad ,