Napój cytrynowy z soku z puszki

Napój cytrynowy z soku z puszki . 1 puszka soku cytrynowego, 1 świeża cytryna, 15 dkg cukru, woda lodowa Sok cytrynowy z puszki doprawić do smaku cukrem, wlać do wysokich szklanek (do wysokości 1/3 szklanki). Do każdej szklanki włożyć 2 plasterki świeżej cytryny. Podawać w szklankach ustawionych na tacy, z dodatkiem lodu konsumpcyjnego, obok syfonu z wodą sodową. Napój owocowy 1 szklanka soku z porzeczek, 1 szklanka soku z malin, pól szklanki soku z truskawek, 2 żółtka, 1,5 szklanki wody sodowej, sok z cytryny i cukier do smaku Żółtka utrzeć z cukrem do białości, dodawać ...

Przepis na pieczeń wołową

Pieczeń wołowa smakuje znakomicie na gorąco i na zimno. Idealne połączenie daje z sosem tatarskim lub ketchupem. Składniki: 1—1 1/2 kg mięsa wołowego słonina czerwona zmielona papryka 3/4 szklanki gęstej śmietany 1 czubata łyżeczka pszennej mąki Marynata: drobno pokrojone jarzyny: 1/2 marchwi, pietruszki, 1/2 Średniego selera, małego listka laurowego 10 ziarn pieprzu i ziela angielskiego szczypta suszonych listków tymianku 10 (lekko zgniecionych) suszonych jagód jałowca 2 pokrojone w talarki cebule sok z 1 1/2 cytryny i 4 łyżek wody kieliszek czerwonego wytr...

Przepis na barszcz wigilijny

Barszcz czerwony jest jedną z najlepszych i najbardziej znanych potraw staropolskiej kuchni. Istnieją dwie klasyczne wersje: postna na Boże Narodzenie oraz wielkanocna na wywarze mięsnym, obie przyrządza się na naturalnym kwasie buraczanym. Kwas buraczany: Ok. 1,5 kg buraków umyć, obrać i pokroić w cienkie plastry, ułożyć w szklanym słoju i zalać letnią wodą, tak aby pokryła buraki. Na wierzch położyć kromkę razowego chleba. Słój obwiązać gazą i postawić w ciepłym kącie. Po 4 dniach ostrożnie usunąć pianę z powierzchni, i zlać do czystych butelek kwas...

Zmniejszona śmiertelność ze szpitalem Pay for Performance w Anglii

Kotlety z łososia . 75 dag ryby, 3 żółtka, Łososia umyć, wyjąć ości, zdjąć skórę, 3 łyżki tartej bułki, sól. Mięso pokrajać na równe plastry, do smaku, pieprz, oliwa, nadając im nożem kształt kotletów. Rozmieszać żółtka i posmarować nimi po obu stronach plastry ryby, posypać tartą bułką. W każdy kotlet włożyć jedną dużą ość, jak w kotletach cielęcych z kostką. Smażyć na patelni z rozgrzaną oliwą. Gotowe kotlety ułożyć na ogrzanym półmisku, obłożyć grzankami usmażonymi z bułki i cząstkami cytryny, udekorować listkami jarmużu lub...

Najnowsze zdjęcia w galerii polskiemieso:

248#pemmikan , #mięso w słoikach na wyjazd , #baranina cena za kg , #mieso w sloikach pieczone , #objaw erba , #mięso ze strusia , #nietypowy obiad , #mięso z udka kurczaka bez kości przepisy , #mięso bez hormonów i antybiotyków , #baranina z ryżem po bałkańsku ,