Lin z cebula

Lin z cebulą . Lina zanurzyć na chwilę we wrzącej wodzie, a następnie oczyścić z łusek. Rozciąć wzdłuż, usunąć wnętrzności. Odciąć głowę, płetwy i ogon, ponownie dokładnie umyć. Skrajać filety, podzielić na porcje (ości i głowę wykorzystać na wywar do zupy lub sosu), oprószyć mąką. Rozgrzać na patelni tłuszcz i porcje lina szybko zrumienić z obu stron. Osolić. Przełożyć do rondla, a na pozostałym tłuszczu usmażyć na złoty kolor cebulę pokrajaną w plastry. Podawać rybę na półmisku lub talerzach, kładąc na wierzch usmażoną cebulę. Podawać z ziemni...

Baranina

Baranina jest to mięso z owcy bądź barana. Jest to mięso używane w kuchni europejskiej. Najbardziej popularne natomiast jest na południu Europy. W szczególności na Cyprze. Kiedyś jedno z najbardziej popularnych mięs na stołach, dziś jej znaczenie w codziennym jadłospisie wyraźnie zmalało. Jest ona często jedzona przez ludność krajów muzułmańskich ze względu na religię, która zakazuje spożywania mięsa wieprzowego. Jest ona też dość popularna w rejonach byłego ZSSR: na Kaukazie czy Gruzji ze względu na tereny górzyste i łatwą hodowlę tych zwierząt. W Polsce jest on...

Sok z dyni brukwi lub kalarepy

Sok z dyni brukwi lub kalarepy . Dynię obrać, umyć, sparzyć wrzątkiem, zetrzeć na drobnej tarce jarzynowej, odcisnąć sok przez gęste sito i rozprowadzić gotowaną wodę. Doprawić do smaku odrobiną soli i cukru. Podobnie przygotowuje się sok z brukwi lub kalarepy. Sok z cytryny 50 g wody, 1 plaska łyżeczka cukru, sok z cytryny Zagotować wodę z cukrem. Do ostudzonej wody wycisnąć sok z cytryny. Kompot dla niemowląt 100 g wody, 2-3 łyżeczki cukru, 100 g owoców Owoce umyć, obrać, opłukać. Wodę zagotować z cukrem, dodać pokrajane owoce. Gotować aż do rozgotowania się owocó...

Umowa ramowa z branżą tytoniową i reklamą papierosów w czasopismach ad 6

Ryba atlantycka z rodzynkami . 1 kg ryby, sok z cytryny lub 3 łyżki octu, 50 dag warzyw mieszanych, 15 dag rodzynków, kilka goździków, pieprz, ziele angielskie, sól, cukier, cytryna, 2 łyżki mąki, pół pęczka naci pietruszki Rybę oczyścić jak podano w przepisie Flądra lub płastuga w sosie musztardowym. Ugotować w niewielkiej ilości wywaru z warzyw z dodatkiem rodzynków i przypraw. Po wyjęciu ryby przetrzeć warzywa i rodzynki razem z wywarem. Mąkę zrumienić mieszając na suchej patelni, zagęścić nią sos. Dodać drobno posiekaną cytrynę bez skórki ze szczyptą umytej, utar...

Najnowsze zdjęcia w galerii polskiemieso:

248#mięso w słoikach na wyjazd , #baranina cena za kg , #mieso w sloikach pieczone , #objaw erba , #mięso ze strusia , #nietypowy obiad , #mięso z udka kurczaka bez kości przepisy , #mięso bez hormonów i antybiotyków , #baranina z ryżem po bałkańsku , #baranina mafia ,