Kapusta z grzybami i krokietami

Kapusta z grzybami jest przykładem tradycyjnej kuchni polskiej, dzięki krokietom staje się oryginalne. Jest to danie bardzo sycące i raczej ciężkostrawne, rzadko pojawia się dziś na stołach wigilijnych. Ale spróbować warto, gdyż jest ono bardzo smaczne. Składniki na kapustę z grzybami: 1 kg kiszonej kapusty (jeśli bardzo kwaśna, przepłukać pod bieżącą wodą) 2 szklanki wody 5—8 dkg suszonych grzybów zasmażka: 2 łyżki masła i 1 łyżka mąki spora cebula Kapustę zalać wodą i gotować do miękkości. Oddzielnie, w niewielkiej ilości w...

Wieprzowina – najpopularniejszy rodzaj mięsa

Świnia to zwierze różnie postrzegane w zależności od tego, w jakim regionie rozmawiamy o jej przymiotach. W krajach Europy postrzegane jest jako dość brudne, ale mądre zwierze, jednak hodujemy je wyłącznie dla mięsa. W Stanach Zjednoczonych świnie czasem są traktowane jako zwierze domowe. Muzułmanie nie spożywają wieprzowiny, z uwagi na uprzedzenia natury religijnej, podobnie jak żydzi. W krajach azjatyckich – na przykład w Chinach, wieprzowina to najpopularniejszy rodzaj mięsa – skupmy się zatem na tym, jak wykorzystuje się tuszę wieprzową.

Pulpety z ryby, atlantyckiej po zydowsku

Pulpety z ryby, atlantyckiej po żydowsku . Filety namoczyć na 5 min. w zimnej wodzie zakwaszonej łyżką, octu. Potem łyżki tartej bułki 2 cebule, 2 marchwie, 2 pietruszki, seler, j 50 dag rodzynków. Wyjąć, odcisnąć, lekko posolić i, zemleć w maszynce. Dodać jajo, tartą bułkę, sól, pora, po 2 ziarna ziela angielskiego i pieprzu, łyżeczkę cukru oraz pieprz, 2 łyżeczki żelatyny. Dokładnie wyrobić maczając ręce w zimnej, wodzie. Uformować okrągłe, kuleczki. Warzywa umyć, oczyścić, opłukać i pokroić kilka rodzynków. Włożyć do ...

Mutacje BRCA1 w populacyjnym badaniu młodych kobiet z rakiem piersi ad 7

Sandacz smażony, tzw. z rusztu . 1 kg ryby, łyżka oliwy, Sandacza umyć, oczyścić z łusek, rozciąć łyżka masła, cytryna, wzdłuż i usunąć wnętrzności. Odciąć głowę, płetwy i ogon. Po dokładnym umyciu podzielić na kilka porcji, które oprószyć solą. Dno patelni z dnem groszkowanymi ( do smażenia bez tłuszczu) posmarować oliwą. Porcje sandacza delikatnie osuszyć w czystej ściereczce, lekko skropić pozostałą oliwą, ułożyć na patelni i smażyć na małym ogniu. Uważać, aby nie przypalić ryby. Spróbować nakłuwając widelcem...

Najnowsze zdjęcia w galerii polskiemieso:

248#baranina cena za kg , #mieso w sloikach pieczone , #objaw erba , #mięso ze strusia , #nietypowy obiad , #mięso z udka kurczaka bez kości przepisy , #mięso bez hormonów i antybiotyków , #baranina z ryżem po bałkańsku , #baranina mafia , #stek ze strusia ,