Napój z buraków kiszonych (kwas buraczany)

Napój z buraków kiszonych (kwas buraczany) . 0,5 kg buraków, 1 l wody, 2 dkg cukru, sól, skórka z razowego chleba, zielony koper lub pietruszka Umyć buraki, obrać, opłukać i drobno pokrajać. Włożyć do kamiennego garnka lub do słoja i zalać gotowaną wodą. Dodać cukier i skórkę z razowego chleba. Przykryć czystą ściereczką lub gazą postawić w ciepłym miejscu ...

Karp po wegiersku I

Karp po węgiersku I . Karpia umyć, oczyścić z łusek, rozciąć wzdłuż, usunąć wnętrzności, odciąć płetwy, głowę i ogon, powtórnie umyć. Podzielić na porcje, oprószyć solą i skropić sokiem z cytryny. Cebulę obrać i pokrajać w grubą kostkę. Paprykę umyć, sparzyć wrzątkiem, ściągnąć skórę, usunąć gniazda nasienne, następnie pokrajać w grubą kos...

Do charakterystycznych cech dziedzicznych zalicza sie: kolor oczu, skóry i wlosów, wzrost i budowe ciala i wreszcie pewne typy dzialalnosci gruczolów

Baranina jest to mięso z owcy bądź barana. Jest to mięso używane w kuchni europejskiej. Najbardziej popularne natomiast jest na południu Europy. W szczególności na Cyprze. Kiedyś jedno z najbardziej popularnych mięs na stołach, dziś jej znaczenie w codziennym jadłospisie wyraźnie zmalało. Jest ona często jedzona przez ludność krajów muzułmańskich ze w...

Najnowsze zdjęcia w galerii polskiemieso:

248#mięso w słoiku z galaretką , #mięso w słoikach , #baranina gdzie kupić , #mięso z kangura , #do ryby ziemniaki czy ryz , #ryba atlantycka , #mięso na bryzol , #mięso z kozy , #pemmikan , #mięso w słoikach na wyjazd ,