Stek ze strusia – sposób na nietypowy obiad

Osoba mająca już dość mięsa wieprzowego, wołowego czy kurczaka, może postawić na całkiem nowy rodzaj mięsa, dopiero podbijającego nasze rynki. Chodzi mianowicie o bardzo zdrowie mięso ze strusia. Pomału zaczyna się ono pojawiać na sklepowych półkach, chociaż najpewniejszą metodą zakupu jest dokonanie transakcji przez internet. Strusie są hodowane zarówno na fermach, jak i gospodarstwach agroturystycznych. Struś dostarcza stosunkowo niedużo mięsa – w porównaniu do ptaków, które mają w pełni wykształcone skrzydła jest go niewiele. Jest tak, ponieważ struś nie ma piersi, na których u kur...

Przepisy na grzyby

Przekąska z gorących suszonych grzybów Niezbyt wielkie czapeczki suszonych grzybów zalać na noc zimnym mlekiem, tyle tylko, by grzyby pokryło. Następnego dnia dodać do mleka odrobinę wody i zagotować grzyby do miękkości. Osączone i ochłodzone czapeczki lekko posolić i popieprzyć, zamoczyć w mące, roztrzepanym jajku i w bułce tartej. Panierowane grzyby usmażyć z obu stron, na maśle, na rumiany kolor. Podawać w patelni, w której się smażyły, ozdobione usmażonymi w maśle gałązkami pietruszki. Przekąska z gorących suszonych grzybów podawana jest do wytrawnych polskich wódek. Zupa ze świeżych ...

Farsze

Farsz chrzanowy 3 łyżki utartego chrzanu przelać na sitku wrzątkiem i odsączyć. Zasmażyć w łyżce masła. Zdjąć z gazu, dodać bułkę tartą i 1 żółtko, dokładnie wymieszać i posolić do smaku. Farsz grzybowy 4 dkg suszonych grzybów ugotować w 1/4 1 wody. Grzyby ostudzić, drobno posiekać i zasmażyć w maśle z drobno posiekaną cebulą. Posolić i popieprzyć do smaku. Zrazy po zwinięciu owinąć w cienki plasterek boczku, obsmażyć w tłuszczu. Dusić podlewając wywarem z grzybów. Uzyskany sos można przed podaniem doprawić 1/8 1 gęstej śmietany rozmieszanej z czubatą łyżeczką mąk...

Transdermalne leczenie testosteronem u kobiet z zaburzeniami funkcji seksualnej po odcewianiu ad

Napój z dyni i soku cytrynowego. 50 dkg dyni pomarańczowej, 2 szklanki przegotowanej wody, 1 łyżka soku z cytryny, cukier i sól do smaku Umytą, oczyszczoną, obraną i opłukaną dynię zetrzeć na drobnej tarce, włożyć do kamiennego, wyparzonego garnka, zalać wrzącą wodą. Zostawić pod przykryciem na 3-4 godz. Odcedzić przez gęste sito. Pozostałą na sicie dynię dobrze odcisnąć. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i cukrem. Napój z dyni i soku pomidorowego 75 dkg dyni, 1 puszka soku pomidorowego, szczypiorek, sól, cukier i pieprz do smaku Dynię umyć, obrać, opłukać. Odcisnąć sok w ma...

Najnowsze zdjęcia w galerii polskiemieso:

248#mięso w słoiku z galaretką , #mięso w słoikach , #baranina gdzie kupić , #mięso z kangura , #do ryby ziemniaki czy ryz , #ryba atlantycka , #mięso na bryzol , #mięso z kozy , #pemmikan , #mięso w słoikach na wyjazd ,