Ryba atlantycka z sokiem wisniowym

Ryba atlantycka z sokiem wiśniowym . 1 kg szczupaka morskiego lub kulbina, 50 dag warzyw mieszanych, 3 łyżki octu lub sok z cytryny, liść laurowy, goździki, cynamon, pieprz, sól, łyżka masła, 2 łyżki oliwy, 2 łyżki mąki, 2 łyżki pikli lub grzybków marynowanych, szklanka wina, szklanka nektaru wiśniowego lub przetartych świeżych wiśni, sól, cukier Rybę opłukać, oskrobać łuski, sprawie, odciąć głowę i płetwy, umyć, skrajać filety. Skropić octem lub sokiem z cytryny, pozostawić na 1 godz., i ugotować w wywarze z warzyw z dodatkiem przypraw. Wino zagotować z korzeniami, zagęścić zasma...

Jagnięcina – specjał wśród mięs

Mięso owiec jest w Polsce chyba najrzadziej spożywanym mięsem – pomijają egzotyczne rodzaje mięs, takie jak strusina. Być może nasza awersja do baraniny pochodzi z czasów PRL, kiedy to sprzedawano niezwykle twardą i brzydko pachnącą baraninę. (maszyny pakujące,pieczarkarnia) Mięso baranie pochodzi najczęściej ze sztuk, które nie nadają się już do pozyskiwania wełny. Sztuka ubita w wieku kilku lat nie może dać smacznego mięsa. O wiele lepiej sprawdza się jagnięcina – mięso delikatne i dosyć drogie. Czym charakteryzuje się jagnięcina? Jest to mięso pochodzące od młodych sztuk ...

Jak przygotowywać dziczyznę?

Dziczyzna to rodzaj mięsa, który kiedyś bardzo często gościł na stołach szlacheckich. Obecnie dziczyzna pojawia się tylko w rodzinach, gdzie pan domu zajmuje się polowaniami. Czasem można skosztować dziczyzny na eleganckim przyjęciu. Zastanówmy się, jakie są podstawowe zasady postępowania z mięsem dzikich zwierząt. Po pierwsze, dziczyzna to mięso twarde, które bez skruszenia nie nadaje się do spożywania. Tuszkę należy zamrozić na około jeden tydzień i następnie dalej przyrządzać. Następnie rozmrażamy je w lodówce w bardzo niskiej temperaturze – około 1 – 2 stopnie. (maszyny...

Utracono diagnozę ostrego niedokrwienia mięśnia sercowego w oddziale ratunkowym ad 6

Pstrąg z wody po wiedeńsku . Oczyszczone i umyte pstrągi skropić sokiem z cytryny. Do wody gotującej się z dodatkiem cebuli i przypraw włożyć pstrągi i gotować bardzo wolno przez 15- minut. Wyjąć ostrożnie ryby na półmisek, posypać posiekaną nacią pietruszki, skropić sokiem z cytryny, polać stopionym masłem. Podawać z ziemniakami z wody i zieloną sałatą doprawioną oliwą, solą, cukrem i sokiem z cytryny. Pstrąg w sosie z białego wina Pstrągi umyć, oprawić, opłukać i zalać winem w rondlu. Dodać pieprz, tymianek, pokrajaną w plastry cebulę, lekko posolić i gotować powoli pr...

Najnowsze zdjęcia w galerii polskiemieso:

248#baranina gdzie kupić , #mięso z kangura , #do ryby ziemniaki czy ryz , #ryba atlantycka , #mięso na bryzol , #mięso z kozy , #pemmikan , #mięso w słoikach na wyjazd , #baranina cena za kg , #mieso w sloikach pieczone ,