Napój owocowy z dodatkiem koncentratu dzikiej rózy

Napój owocowy z dodatkiem koncentratu dzikiej róży . – 1 gruszka, 1 jabłko, 2 brzoskwinie, 1 łyżka koncentratu dzikiej róży, 3 szklanki wody, cukier do smaku Owoce umyć i obrać, z jabłka i gruszki usunąć gniazdka nasienne, z obranych brzoskwiń usunąć pestki. Jabłko i gruszkę zetrzeć na tarce, a brzoskwinie przetrzeć przez sito. Zalać gotowaną ostudzoną wodą, wymieszać, doprawić do smaku koncentratem i cukrem. Podawać w szklaneczkach z dodatkiem lodu konsumpcyjnego. Napój z cytryn 3 szklanki wody, 12-15 dkg cukru, 3 cytryny. Wodę zagotować z cukrem. Cytryny umyć, obrać, wycisnąć sok. Wymieszać z wodą, oziębić. Podawać w wysokich szklankach przeznaczonych do napojów, tzw. pokali. Do każdej szklanki dodać kilka plasterków cytryny oraz lód konsumpcyjny. Podawać ze słomką. [przypisy: Kuchnia Polska, hurtownia torebek, szyny prądowe ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

 

Powiązane tematy z artykułem: hurtownia torebek Kuchnia Polska szyny prądowe