Napój z buraków i dyni

Napój z buraków i dyni . 3/4 kwasu buraczanego, 50 dkg dyni pomarańczowej, 2 łyżki drobno siekanego zielonego kopru, sól i cukier do smaku Umytą i oczyszczoną dynię zetrzeć i odcisnąć przez gazę. Połączyć z kwasem buraczanym, doprawić do smaku solą i cukrem, dodać siekany koper. Napój jest doskonały dla dzieci. Napój z dyni i kiszonych ogórków 1 kg dyni pomarańczowej, 3 ogórki kiszone, 1 szklanka zalewy z kiszonych ogórków, sól, cukier i pieprz do smaku Dynię umyć, obrać, opłukać, zetrzeć na tarce i odcisnąć sok przez gazę lub w maszynce do wyciskania soków. Obrane ogórki zetrzeć na tarce lub drobno pokrajać. Sok z dyni wymieszać z ogórkami kiszonymi i zalewą: Wszystko wymieszać i doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem. Dla dzieci napój przyrządza się bez pieprzu. [hasła pokrewne: urządzenia gastronomiczne, hurtownia torebek, restauracje katowice ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

 

Powiązane tematy z artykułem: hurtownia torebek restauracje katowice urządzenia gastronomiczne