Napój z dyni i soku cytrynowego

Napój z dyni i soku cytrynowego. 50 dkg dyni pomarańczowej, 2 szklanki przegotowanej wody, 1 łyżka soku z cytryny, cukier i sól do smaku Umytą, oczyszczoną, obraną i opłukaną dynię zetrzeć na drobnej tarce, włożyć do kamiennego, wyparzonego garnka, zalać wrzącą wodą. Zostawić pod przykryciem na 3-4 godz. Odcedzić przez gęste sito. Pozostałą na sicie dynię dobrze odcisnąć. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i cukrem. Napój z dyni i soku pomidorowego 75 dkg dyni, 1 puszka soku pomidorowego, szczypiorek, sól, cukier i pieprz do smaku Dynię umyć, obrać, opłukać. Odcisnąć sok w maszynce (można zetrzeć na tarce i odcisnąć sok przez gazę lub płótno). Wymieszać z sokiem pomidorowym i drobno posiekanym zielonym szczypiorkiem. Doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem. [hasła pokrewne: Kuchnia Polska, restauracja kielce, restauracje katowice ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

 

Powiązane tematy z artykułem: Kuchnia Polska restauracja kielce restauracje katowice