Napój z jablek i sliwek

Napój z jabłek i śliwek . 1 kg kwaśnych jabłek, 25 dkg dojrzałych śliwek, l szklanka gotowanej, ostudzonej wody, cukier do smaku Jabłka umyć, cienko obrać i usunąć gniazdka nasienne, śliwki umyć i usunąć pestki. Przepuścić owoce przez maszynkę do wyciskania soków, wymieszać z wodą, doprawić do smaku cukrem, oziębić. Przed podaniem rozlać do szklaneczek. Jesienny napój owocowy 3 duże jabłka, 2 gruszki, 30 dkg dojrzałych śliwek, 2 szklanki wody, skórka cytrynowa, sok z cytryny lub z żurawin i cukier do smaku Wodę zagotować z cukrem i skórką cytrynową. Oziębić. Jabłka umyć, cienko obrać ze skórki, usunąć gniazdka nasienne, zetrzeć na tarce, skrapiając sokiem z cytryny lub żurawin, aby nie ściemniały. Wymieszać z wodą i śliwkami przetartymi przez sito. Podawać, wkładając do każdej szklanki po kawałku lodu konsumpcyjnego. [patrz też: Restauracja Bytom, Kuchnia Polska, obsługa barmańska ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

 

Powiązane tematy z artykułem: Kuchnia Polska obsługa barmańska Restauracja Bytom