Napoje z warzyw

Napoje z warzyw . Sok z młodej marchwi karotki. Młodą marchew wyszorować dokładnie szczotką, opłukać, zetrzeć na tarce o drobnych otworach i odcisnąć sok. Doprawić do smaku sokiem z cytryny i cukrem. Sok przyrządzić bezpośrednio przed podaniem, wyciskając najlepiej w maszynce do wyciskania soków. Aby wzbogacić sok w witaminę C, dodać drobno siekany zielony koper, uprzednio dokładnie wypłukany. Napój z marchwi, cytryny i miodu 1 kg młodej marchwi, 1,5 szklanki wody, 2 łyżki miodu, sok z cytryny i sól do smaku, zielony koper Zagotować wodę, ostudzić. Marchew wyszorować szczotką, opłukać, zetrzeć na tarce o drobnych otworach, odcisnąć sok, wymieszać z ostudzoną wodą i doprawić do smaku solą, sokiem z cytryny i miodem. Do gotowego napoju dodać posiekany zielony koper. [hasła pokrewne: bortezomib, agencje hostess, benfotiamina ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

 

Powiązane tematy z artykułem: agencje hostess benfotiamina bortezomib