Orzezwiajacy napój migdalowy

Orzeźwiający napój migdałowy . 30 dkg migdałów, 1 pomarańcza, 1 cytryna, 8/4 szklanki cukru, 2,5 szklanki wody, lód konsumpcyjny Przyrządzić napój migdałowy, jak podano w przepisie na orszadę. Przygotowany napój połączyć z sokiem wyciśniętym z cytryny. Przy porcjowaniu wkładać do każdej szklanki plasterki pomarańczy i kawałki lodu konsumpcyjnego. Napój z melona 0,5 kg melona, 2 szklanki wody, l łyżeczka koncentratu róży, cukier do smaku Umyty i obrany melon pokrajać w cienkie plastry, posypać cukrem, przetrzeć przez sito. Połączyć z gotowaną, oziębioną wodą i koncentratem róży. Doprawić do smaku cukrem. Podawać z kawałkami lodu i ewentualnie małymi kawałeczkami melona pokrajanego w zapałkę. Napój z owoców dzikiej róży 25 dkg owoców dzikiej róży, 3 szklanki wody, 4 łyżki miodu Owoce róży umyć, przekrajać wzdłuż, oczyścić z pestek, rozgnieść i zalać wrzącą wodą. Zagotować pod przykryciem, przetrzeć. Doprawić do s maku miodem, ostudzić. Podawać w wysokich szklankach z dodatkiem lodu konsumpcyjnego. [więcej w: Restauracja Bytom, restauracja polska warszawa, najlepsze tusze do rzęs ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

 

Powiązane tematy z artykułem: najlepsze tusze do rzęs Restauracja Bytom restauracja polska warszawa