Pstrag z wody po wiedensku

Pstrąg z wody po wiedeńsku . Oczyszczone i umyte pstrągi skropić sokiem z cytryny. Do wody gotującej się z dodatkiem cebuli i przypraw włożyć pstrągi i gotować bardzo wolno przez 15- minut. Wyjąć ostrożnie ryby na półmisek, posypać posiekaną nacią pietruszki, skropić sokiem z cytryny, polać stopionym masłem. Podawać z ziemniakami z wody i zieloną sałatą doprawioną oliwą, solą, cukrem i sokiem z cytryny. Pstrąg w sosie z białego wina Pstrągi umyć, oprawić, opłukać i zalać winem w rondlu. Dodać pieprz, tymianek, pokrajaną w plastry cebulę, lekko posolić i gotować powoli przez ok. 10 min. Z masła i mąki przygotować białą zasmażkę, rozprowadzić ją kilkoma łyżkami wywaru z pstrągów i wlać do gotującej się potrawy po 5 min. odstawić z ognia. Przed podaniem doprawić solą i sokiem z cytryny. Ugotowane pstrągi ułożyć na półmisku, zalać sosem, udekorować plasterkami cytryny i listkami pietruszki. Podawać z ziemniakami z wody i sałatą. [więcej w: Restauracja w Olsztynie, obsługa barmańska, potrawy makaronowe ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)