Pulpety z karmazyna lub dorsza

Pulpety z karmazyna lub dorsza . Filety umyć, obłożyć pokrajaną w plastry cebulą i pozostawić na ok. 1 godz. Następnie zemleć w maszynce, dodać jajo, tartą bułkę, drobno posiekaną nać pietruszki, sól i pieprz. Wymieszać wszystkie składniki i bardzo dokładnie wyrobić masę. Z masy rybnej uformować okrągłe lub owalne spłaszczone pulpety (dla ułatwienia należy maczać ręce w zimnej wodzie). Umyte warzywa obrać, powtórnie opłukać, włożyć w całości do rondla, zalać niewielką ilością wody, dodać cebulę, posolić i ugotować na silnym ogniu do miękkości, następnie warzywa wyjąć i włożyć do wywaru pulpety. Gotować powoli przez 10 min., gdy wypłyną na wierzch, wyjąć je ostrożnie z rondla. Warzywa przestudzić i pokrajać w słomkę. Odmierzyć 2/3 szklanki wywaru, wlać do rondla, wymieszać z warzywami i pastą pomidorową. Zagotować sos, doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Wyłożyć do salaterki, posypać posiekaną nacią p ietruszki. Podawać z ziemniakami lub makaronem i z surówkami. [więcej w: węże do piaskowania, styropian spadkowy, agencje hostess ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

 

Powiązane tematy z artykułem: agencje hostess styropian spadkowy węże do piaskowania