Redakcja
Aby zapoznac sie ze struktura serwisu sprawdz koniecznie nasza Mape naszej witryny.
Zobacz też Galerie potraw naszych użytkowników.
Farsz chrzanowy 3 łyżki utartego chrzanu przelać na sitku wrzątkiem i odsączyć. Zasmażyć w łyżce masła. Zdjąć z gazu, dodać bułkę tartą i 1 żółtko, dokładnie wymieszać i posolić do smaku. Farsz grzybowy 4 dkg suszonych grzybów ugotować w 1/4 1 wody. Grzyby ostudzić, drobno posiekać i zasmażyć w maśle z drobno posiekaną cebulą.
Napój z owoców dzikiej róży z malinami . 20 dkg świeżych albo 5 dkg suszonych owoców dzikiej róży, 30 dkg malln, 3 szklanki wody, cukier do smaku Umyte i oczyszczone z pestek owoce róży rozgnieść, zalać wrzątkiem i pozostawić pod przykryciem przez okres 1 godz. Maliny umyć, odsączyć, obrać z szypułek, przetrzeć przez sito. Wymieszać […]
Orzeźwiający napój migdałowy . 30 dkg migdałów, 1 pomarańcza, 1 cytryna, 8/4 szklanki cukru, 2,5 szklanki wody, lód konsumpcyjny Przyrządzić napój migdałowy, jak podano w przepisie na orszadę. Przygotowany napój połączyć z sokiem wyciśniętym z cytryny. Przy porcjowaniu wkładać do każdej szklanki plasterki pomarańczy i kawałki lodu konsumpcyjnego. Napój z melona 0,5 kg melona, 2 […]
Aby zapoznac sie ze struktura serwisu sprawdz koniecznie nasza Mape naszej witryny.
Zobacz też Galerie potraw naszych użytkowników.
Comments Off on Redakcja
© Copyright 2018 Polskie rolnictwo All Rights Reserved