Roztrzepaniec z czarnymi porzeczkami

Roztrzepaniec z czarnymi porzeczkami . 1 l kwaśnego mleka lub kefiru, 15 dkg czarnych porzeczek, 2 łyżki cukru Porzeczki umyć, odsączyć, oczyścić, przetrzeć przez gęste sito, wymieszać z mlekiem lub kefirem, dodać cukier i dobrze roztrzepać. Zamiast porzeczek można użyć malin, truskawek lub jeżyn. Napój z serwatki, rzodkiewki i kopru 1 l serwatki, 10 dużych rzodkiewek, 1 pęczek zielonego koperku Rzodkiewkę i koperek dokładnie umyć, drobno posiekać, wymieszać z serwatką, doprawić do smaku solą i cukrem. Napój mleczno-warzywny 0,5 l mleka, 1 szklanka soku z marchwi, pół szklanki soku z jabłek, cukier, sól Wycisnąć sok z marchwi i jabłek, dodać do zagotowanego, ostudzonego mleka. Doprawić do smaku cukrem i odrobiną soli. [podobne: restauracja Wieliczka, restauracja katowice, najlepsze tusze do rzęs ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

 

Powiązane tematy z artykułem: najlepsze tusze do rzęs restauracja katowice restauracja Wieliczka