Ryba atlantycka w sosach

Ryba atlantycka w sosach . Rybę rozmrozić, opłukać, oskrobać łuski, sprawić, odciąć głowę i płetwy, umyć, skrajać filety, podzielić je na porcje, obłożyć plastrami cebuli, oprószyć pieprzem i zielem angielskim. Po ok. 1 godz. ugotować filety w przygotowanym wywarze z warzyw, razem z cebulą. Podawać rybę zalaną sosem śmietanowym, grzybowym, pomidorowym, szczypiorkowym, koperkowym, pietruszkowym lub chrzanowym. Ryby w sosach podaje się z kluskami oraz surówkami lub jarzynami gotowanymi. Ryba atlantycka szpikowana Rybę przygotować jak wyżej. Odciąć płetwy i głowę, umyć. Umyte warzywa obrać, opłukać. Jedną marchew i jedną pietruszkę pokrajać w paski. Pozostałe warzywa z dodatkiem soli i przypraw zalać wodą i ugotować wywar. Pokrajanymi w paski warzywami naszpikować rybę po obu stronach grzbietu. Skropić sokiem z cytryny. Włożyć do wrzącego wywaru, najlepiej w wanience z wkładką. Ugotować. Gotową rybę wyłożyć ostrożnie na pó łmisek, zalać rumianym sosem, obłożyć ugotowanymi, uprzednio pokrajanymi warzywami, udekorować listkami jarmużu lub pietruszki. Podawać z ziemniakami i surówkami. [przypisy: barista, barman na wesele, urządzenia gastronomiczne ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

 

Powiązane tematy z artykułem: barista barman na wesele urządzenia gastronomiczne