Ryba atlantycka z rodzynkami

Ryba atlantycka z rodzynkami . 1 kg ryby, sok z cytryny lub 3 łyżki octu, 50 dag warzyw mieszanych, 15 dag rodzynków, kilka goździków, pieprz, ziele angielskie, sól, cukier, cytryna, 2 łyżki mąki, pół pęczka naci pietruszki Rybę oczyścić jak podano w przepisie Flądra lub płastuga w sosie musztardowym. Ugotować w niewielkiej ilości wywaru z warzyw z dodatkiem rodzynków i przypraw. Po wyjęciu ryby przetrzeć warzywa i rodzynki razem z wywarem. Mąkę zrumienić mieszając na suchej patelni, zagęścić nią sos. Dodać drobno posiekaną cytrynę bez skórki ze szczyptą umytej, utartej skórki. Doprawić sos do smaku solą, cukrem i pieprzem. Ułożoną na półmisku rybę zalać sosem, obłożyć ziemniakami z wody posypać posiekaną nacią, pietruszki. Podawać z sałatą lub cykorią z oliwą. [podobne: blinatumomab, styropian spadkowy, aluminium 6082 ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

 

Powiązane tematy z artykułem: aluminium 6082 blinatumomab styropian spadkowy