Ryba atlantycka z sokiem wisniowym

Ryba atlantycka z sokiem wiśniowym . 1 kg szczupaka morskiego lub kulbina, 50 dag warzyw mieszanych, 3 łyżki octu lub sok z cytryny, liść laurowy, goździki, cynamon, pieprz, sól, łyżka masła, 2 łyżki oliwy, 2 łyżki mąki, 2 łyżki pikli lub grzybków marynowanych, szklanka wina, szklanka nektaru wiśniowego lub przetartych świeżych wiśni, sól, cukier Rybę opłukać, oskrobać łuski, sprawie, odciąć głowę i płetwy, umyć, skrajać filety. Skropić octem lub sokiem z cytryny, pozostawić na 1 godz., i ugotować w wywarze z warzyw z dodatkiem przypraw. Wino zagotować z korzeniami, zagęścić zasmażką z masła z oliwą i mąki. Połączyć z nektarem lub przetartymi wiśniami, dodać posiekane pikle lub grzybki, Doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem. Podawać z grzankami z bułki i zieloną sałatą lub cykorią. [przypisy: baranina mafia, mieso w sloikach pieczone, mięso z kangura ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

 

Powiązane tematy z artykułem: baranina mafia mieso w sloikach pieczone mięso z kangura