Ryba marynowana (szczupak, karp, Iin, sandacz)

Ryba marynowana (szczupak, karp, Iin, sandacz) . Ryby umyć, oczyścić, opłukać i pokrajać na dzwonka, lekko posolić i pozostawić na kilka minut. Marchew umyć, oskrobać, opłukać i pokrajać w talarki, kalafior dokładnie umyć i grubo posiekać, a umytą i oczyszczoną fasolę szparagową pokrajać w małe kawałki. Włożyć warzywa do rondla, dodać połowę przypraw, sól, trochę cukru; postawić na silnym ogniu i ugotować. Pod koniec gotowania zmniejszyć ogień i włożyć kawałki ryby, przykryć ponownie rondel i gotować bardzo wolno przez 15-20 min. uważając, aby ryba nie rozgotowała się. Zagotować ocet z wodą (2 szklanki) i resztą przypraw ostudzić. Ugotowaną rybę wyjąć z wywaru, a gdy ostygnie, układać w słoju warstwami, przesypując ugotowanymi warzywami. Następnie zalać przestudzonym octem, przykryć słój i odstawić w chłodne miejsce. Marynować przez 2-3 dni. Potrawy z ryb morskich [podobne: baranina mafia, objaw erba, mięso w słoikach ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

 

Powiązane tematy z artykułem: baranina mafia mięso w słoikach objaw erba