Szczupak lub sandacz w sosach

Szczupak lub sandacz w sosach . Ugotowaną jak wyżej rybę podawać zalaną gorącym sosem pietruszkowym, koperkowym, chrzanowym, grzybowym lub pomidorowym. Ryby w sosach podaje się z kluskami i z surówkami lub warzywami gotowanymi. Szczupak faszerowany Rybę umyć i ogolić lub oskrobać łuski ostrym nożem uważając, aby nie nadciąć skóry, opłukać, odciąć płetwy. Nadkrajać skórę dookoła głowy i oddzielając ją od mięśni ściągać nożem stopniowo od głowy do ogona. Należy uważać, aby jej nie skaleczyć. Zdjętą skórę odłożyć i następnie nadcinając mięśnie jamy brzusznej usunąć wnętrzności. Opłukać wnętrze ryby. Odkrajać mięso od ości skrawając filety, wybrać ości. Obraną cebulę opłukać i pokrajać w kostkę, lekko poddusić na połowie przewidzianego proporcją masła. Obrany i opłukany seler pokrajać w makaronik. Mięso ryby, namoczone w mleku i odciśnięte bułki, cebulę i seler zemleć dwukrotnie w maszynce. Do masy rybnej dodać jaja i wyrobić starannie pulchną masę (wyrabiać można drewnianą łyżką, a najlepiej w robocie, używając tej samej przystawki, co do wyrabiania ciasta). Pod koniec wyrabiania dodać stopione masło i przyprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem. [podobne: styropian spadkowy, hurtownia torebek, bortezomib ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

 

Powiązane tematy z artykułem: bortezomib hurtownia torebek styropian spadkowy