Szczupak lub sandacz z parmezanem

Szczupak lub sandacz z parmezanem . Przygotować rybę według poprzedniego przepisu. Smażyć otaczając porcje ryby w przesianej mące. Usmażoną rybę układać na półmisku na warstwie parmezanu, posypując po wierzchu pozostałym serem. Wstawić na kilkanaście minut do nagrzanego piekarnika, aby ryba doszła. Podawać z pieczonymi ziemniakami i surówką z pomidorów udekorować listkami sałaty. Ryby w cieście (płocie, karasie). Ryby umyć, oczyścić z łusek, rozciąć wzdłuż i usunąć wnętrzności. Odciąć płetwy, głowy i ogony, ponownie dokładnie umyć. Z mleka, mąki i żółtek przygotować ciasto bardziej gęste niż ciasto naleśnikowe, dodać ubitą z białek pianę (usztywnić pod koniec ubijania łyżeczką cukru). Przygotowaną rybę oprószyć solą, umoczyć w cieście i smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Usmażoną rybę przełożyć do rondla i wstawić do nagrzanego piekarnika na kilkanaście minut. Podawać ułożoną na pół misku z ziemniakami. Jako dodatek – surówka z kwaszonej kapusty lub z porów, udekorować listkami sałaty. 50 dag filetów, jajo, 2 łyżki mąki, sól, cytryna, tłuszcz do smażenia. Sos: łyżka mąki, pół szklanki śmietany, łyżeczka masła, sól, papryka sproszkowana, nać pietruszki lub koper, cytryna, 2 ryby, jajo, 2 łyżki mąki, seler, 6 łyżek mleka, sproszkowana papryka, olej do smażenia, cytryna 2-3 ryby, pół łyżki octu lub sok z cytryny, jajo, 2-3 łyżki tartej bułki, sól, tłuszcz do smażenia. [hasła pokrewne: hurtownia torebek, Fordanserki, kabiny toaletowe ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

 

Powiązane tematy z artykułem: Fordanserki hurtownia torebek kabiny toaletowe