Sznycle ministerskie z ryb (karmazyn, dorsz, halibut)

Sznycle ministerskie z ryb (karmazyn, dorsz, halibut) . Filety opłukać, najlepiej pod strumieniem bieżącej wody, osączyć, skropić octem lub sokiem z cytryny, postawić na ok. 1 godz. Lekko posolić. Czerstwą bułkę pokrajać w paseczki, następnie wysuszyć grzanki w piekarniku lub na patelni ustawionej na płytce azbestowej na małym ogniu, dodając wtedy pół łyżki tłuszczu i w czasie podgrzewania często mieszając, aby się grzanki nie przypaliły. Mięso ryby zemleć w maszynce, dodać jajo, sól, pieprz i dokładnie wyrobić masę. Tartą bułkę wymieszać z przygotowanymi grzankami. Porcje ryby otaczać w tartej bułce, a następnie formować nożem podłużne sznycle, przyciskając grzanki mocno nożem, aby nie odpadały w czasie smażenia. Rozgrzać tłuszcz i usmażyć na złoty kolor z obu stron. Ułożyć na półmisku, obłożyć ziemniakami, udekorować zielonymi listkami pietruszki lub sałaty. Podawać z surówką z pomidorów lub zieloną sałatą i z b uraczkami. [patrz też: przesycanie aluminium, agencja hostess, bortezomib ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

 

Powiązane tematy z artykułem: agencja hostess bortezomib przesycanie aluminium