Wegorz smazony

Węgorz smażony . 1 kg ryby, pęczek włoszczyzny, sól, pieprz, liść laurowy, oliwa lub olej sojowy do smażenia. Węgorza umyć, zawiesić przywiązując za głowę, nadciąć skórę dookoła głowy, a następnie ściągnąć ją w kierunku ogona, w miarę potrzeby podcinając mięśnie. Następnie rybę sprawić, opłukać, najlepiej pod strumieniem bieżącej wody, i podzielić w poprzek na porcje. Obraną i opłukaną włoszczyznę zalać wodą, osolić, dodać przyprawy. Ugotować wywar i do wrzącego włożyć przygotowane: porcje węgorza, gotować ok. 10 min. Gdy ostygnie, wyjąć rybę( wywar wykorzystać do przyrządzenia zupy), osączyć i usmażyć na oliwie, rumieniąc z obu stron. Podawać na półmisek z ziemniakami puree lub kluskami, półmisek udekorować listkami sałaty. Osobno podawać jarzyny gotowane lub surówki. [przypisy: styropian spadkowy, Rekrutacja it, rekrutacja specjalistów it, doradztwo personalne it, agencja hostess ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

 

Powiązane tematy z artykułem: agencja hostess Rekrutacja it, rekrutacja specjalistów it, doradztwo personalne it styropian spadkowy